Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Novemberi hírösszefoglaló: ez történt az ősz utolsó hónapjában Veszprémben

2021. december 1. 11:31
Elkészült és átadott fejlesztések, induló beruházás, fesztiválbejelentés, két halálhír és kézilabda rangadók- ez volt hírportálunk novemberi mérlege.

Portálunk idén tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén vagy a következő elején egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: novemberben több elismerést is átadtak, ezek közül a megyei kiválóságoknak járó Prima díj a legkiemelkedőbb. A szociális szférában dolgozókat szintén jutalmazták, ők a Hornig-díjat kapták meg. Novemberben befejeztek és átadtak két nagyobb volumenű beruházást is, ezek egyike a déli elkerülőt érintő Budapest úti csomópont, a másik pedig 40 év hagyatékát zárójelbe tevő új tornacsarnok. Veszprém új kutyafuttatóját a Barátság-parkban adták át. A régi gyermekkórház átépítése is az előző hónapban kezdődött, a munkagépek már felvonultak, hogy az EKF-projekt részeként a mozgáskultúra és a helyi közösségek szolgálatába álljon. A VeszprémFest 2022-es fellépőit szintén novemberben jelentették be, a hónap közepén derült ki, hogy James Blunt, a Gypsy Kings és Jamie Cullum is városunkban koncertezik jövő nyáron.

Ami a sportot illeti, az első osztályú magyar kézilabda bajnokság novemberi rangadóján a Telekom döntetlenezett a szegediekkel, míg a „kis Veszprém” értékes győzelmet aratott a Budakalász két vállra fektetésével. November végi hír, hogy a sokak által ismert Bakonyi József órásmester, valamint az Év  mentőse, dr. Wlassics Katalin e hónapban hunyt el.

Novemberben nem csak a fentiekről írtunk. Pörgessen lejjebb, és olvassa hírválogatásunkat!

 A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben tájékozódhat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Klubhelyiség őrzi Szente József nevét az Agórában
Az Idősügyi Tanács tavaly elhunyt társelnökéről elnevezett termet szerda délután avatták fel.

 

Kapcsolódó cikk
Megnyitotta kapuit a Bakony Expo
A vadak a hétvégén zajló, pénteken megnyílt Bakony Expo központi témája.

 

Kapcsolódó cikk
Új játszótér – ezúttal kutyáknak
Új kutyafuttatóval gazdagodott a város: a tágas, elkerített kutyajátszóteret a Barátság parkban alakították ki.

 

Kapcsolódó cikk
Elkészült, hétfőtől használható az új Budapest úti csomópont

 

Kapcsolódó cikk
Presztízsrangadót nyert a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Újabb értékes győzelmet aratott a férfi kézilabda élvonalban a „kis Veszprém”, amely a középmezőny szerdai rangadóján a vendég Budakalászt fektette két vállra.

 

Kapcsolódó cikk
A füredi kultúra motorja, egy szobrászművész és egy hegedűkészítő lett 2021 megyei Prima díjasa
Cserép László, Diénes Attila és Sümegi Elemér vehette át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt megyei elismeréseket péntek este a Megyeházán. A Hester’s Life és a Reál-M Kft. vezetői az év megyei vállalkozói díjakat hozták el.

 

Kapcsolódó cikk
Nem hirdettek győztest a Veszprém–Szeged rangadón
A házigazda Telekom Veszprém 26-26-os döntetlent játszott a címvédő Pick Szegeddel a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján; a sorozatban hibátlan mutatóval rendelkező csapat így már nem maradt.

 

Kapcsolódó cikk
Bemutatkozott a Művészetek Háza új igazgatója
November 15-től Grászli Bernadett vette át az intézmény vezetését. Az új igazgató a Művészetek Háza infrastrukturális és tartalmi megújítása mellett a jelenlegi munkatársakkal való közös munkáról is beszélt a sajtónak hétfői hivatalos bemutatkozásán.

 

Kapcsolódó cikk
Győri Piroska és Szaller Péter kapta a Hornig-díjat
A szociális területen dolgozók elismerését Porga Gyula polgármester adta át kedden a Városházán.

 

Kapcsolódó cikk
Veszprémben koncertezik James Blunt
Bejelentették a VeszprémFest jövő nyári fellépőit. Először látogat hozzánk Zaz, visszatér a Gipsy Kings.

 

Kapcsolódó cikk
Elkezdődött a régi gyermekkórház átépítése – 2023-ra megvalósul az ActiCity
Felvonultak a munkagépek és elkezdődött a régi Heim Pál Gyermekkórház épületének átalakítása, hogy 2023 első felében immáron a mozgáskultúra és a helyi közösségek szolgálatába álljon. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében megvalósuló fejlesztés az ActiCity nevet kapta, ami magyarra lefordítva aktív várost jelent.

 

Kapcsolódó cikk
Ismét Veszprémbe érkezett a hazai zenei ipar színe-java
Ismét Veszprémben találkoznak a hazai zeneipar legfontosabb szereplői. Szerdán kezdetét vette a IX. Music Hungary Konferencia, amely szakmai előadásainak tavalyhoz hasonlóan idén is a Hangvilla ad otthont. A szervezők most először egy olyan újdonságot is megvalósítottak, amely minden helyi zenekedvelőt érint.

 

Kapcsolódó cikk
Folytatták az avar kori temető feltárását
A nyolcas út Veszprém déli elkerülő szakaszán, Veszprém határában végzett feltárásokat a Laczkó Dezső Múzeum. Folytatva a szeptemberi kutatómunkát ezúttal az útpálya déli felének építési munkái közben kerültek elő a nagy kiterjedésű avar kori temető további sírjai. A korábbi évek, évtizedek alatt több árokkal, vezetékkel bolygatták a területet, de ezek csupán néhány helyen érték el a sírok szintjét. Ez alkalommal 28 temetkezési helyet sikerült feltárni.

 

Kapcsolódó cikk
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.

 

Kapcsolódó cikk
Elhunyt Bakonyi József órásmester
Veszprém ismert órásmesterének asztalnyi kis üzlete a Bástyában már soha nem fog kinyitni.

 

Kapcsolódó cikk
Elhunyt dr. Wlassics Katalin, az Év mentőse
Harmincöt esztendő veszprémi szolgálat után elhunyt dr. Wlassics Katalin, az Év mentőse.

Címlapfotó: a 2023-ra megvalósuló ActiCity látványterve. 

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.