2023. január 28.
//
Károly, névnap

Három bajnoki címet szerzett az SVSE

A veszprémi Sortolj Velünk SE felnőtt atlétái három bajnoki cím mellett egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a hétvégén Nyíregyházán rendezett fedett pályás országos bajnokságon.

A Nyíregyházi Atlétikai Centrum először adott otthont a fedett pályás országos bajnokságnak.A február utolsó hétvégéjén rendezett megmérettetés a hazai atlétika legrangosabb téli versenyének számít, amelyen a veszprémi SVSE kimagaslóan teljesített.

Az első versenynapon két bajnoki cím is született, az elsőt Varga Gréta Barbara szerezte 1500 m síkfutásban. Taktikus futással, óriási hajrával, 4:22.22-vel bajnokként állhatott fel a dobogóra. A nap második aranyérmét Bartha-Kéri Bianka vehette át, aki 400 m-en 53.44-es egyéni csúccsal ért be elsőként lépte át a célvonalat.

A későbbi győztes Bartha-Kéri Bianka, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 800 méteres síkfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. MTI/Czeglédi ZsoltA későbbi győztes Bartha-Kéri Bianka, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 800 méteres síkfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az SVSE két kiválósága, Kéri Bettina és Szögi István Dániel is a harmadik helyen zárt; Bettina 60 m síkfutásban 7.57-es időeredménnyel, míg István 1500 m síkfutásban 3:44.87-tel vehetett át bronzérmet.

Szombaton rajthoz állt Kiss Gergő Xavér is 1500 m-en, aki ötödik lett (3:55.01). 400 m síkfutásban a nők mezőnyében Kovács Noémi 58.98-cal végzett, míg a férfiaknál Kubasi János 49.73-mal, Takács Dávid pedig 52.18-cal ért célba.

Varga Gréta Barbara - Fotó: SVSEVarga Gréta Barbara - Fotó: SVSE

Az SVSE kiváló atlétái vasárnap is magabiztosan álltak a rajtvonalhoz. Bartha-Kéri Bianka szerezte a nap első aranyát, ezzel duplázott. A veszprémi olimpikon 800 m síkfutásban címvédőként lépett a pályára és végül magyar bajnok lett (2:02.64). A férfiak mezőnyében Kiss Gergő Xavér szezonbeli legjobbjával, 1:51.39-cel a harmadik helyen végzett, míg mögötte a 2004-es születésű Kubasi János 1:51.60-nal, egyéni csúccsal zárt.

A nap leghosszabb versenyszámában, a férfi 3000 m-es síkfutásban Szögi István Dániel ezüstérmet vehetett át szezonbeli legjobb időeredményével (8:09.79).

Szögi István (balra) - Fotó: SVSESzögi István (balra) - Fotó: SVSE

A 60 m-es női síkfutás bronzérmese, Kéri Bettina 200 m-en is indult, szezonbeli legjobbjával (25.74) ért célba a hatodik helyen.

A kétnapos esemény zárásaként a 4x400 m váltófutás következett. A nők mezőnyében a Kéri Bettina, Varga Gréta Barbara, Kovács Noémi, Bartha-Kéri Bianka összeállítású váltó a negyedik helyezést érte el (3:53.24). A férfiaknál pedig a Takács Dávid, Kiss Gergő Xavér, Szögi István Dániel és Kubasi János alkotta kvartett a dobogó harmadik fokára állhatott fel (3:21.68).

vehir.hu

További cikkek

Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
A veszprémi Kiss Gergővel és Szögi Istvánnal felálló magyar vegyes váltó hatodik helyen végzett a torinói mezeifutó Európa-bajnokságon. A szintén SVSE-s színekben versenyző Varga Gréta és Kovács Ferenc egyéni számban bizonyíthatott.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.