2023. június 6.
//
Norbert névnap

Új márkával, de a jól ismert tartalommal jelentkezünk a veszprémi médiában

2023. április 12. 22:29
A mai nappal egy új magazin tűnt fel Veszprém és a térség településeinek közösségi tereiben, valamint számos kávézóban és étteremben, hotelben. A Life&Style címlapján Vecsei H. Miklós, színművész tekint az olvasóra, fellapozva pedig még több érdekes helyi személlyel és az ő történetükkel lehet találkozni. Pont, mint az Ecoport magazinban eddig, amit mostantól Life&Style-ként kell keresni, továbbra is ingyenesen.

2023 nem csupán Veszprém városának és a veszprémieknek jelent fontos mérföldkövet az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokában. Szerkesztőségünk által gondozott negyedéves magazin, az Ecoport több, mint harminc lapszám után új névvel folytatja eddigi útját a helyi sajtótermékek között, immáron, mint Life&Style.

Több, mint harminc lapszám és több, mint 700 cikk után elérkezettnek láttuk az időt, hogy az évek alatt egyre inkább bővülő és még szélesebb témaköröket felölelő magazinunk nevét hozzáigazítsuk ahhoz a színes és szerteágazó tartalomhoz, amivel olvasóink időről időre találkozhatnak: életmód, életstílus, gazdaság, kultúra, közélet…

Szerkesztőségünkben továbbra is valljuk, hogy Veszprém és a Bakony-Balaton térség megannyi olyan értéket rejt magában, amelyek érdemesek arra, hogy a nagyközönség is megismerje őket, illetve azok képviselőit. Éppen ezért a Life&Style magazinban továbbra is otthonunknak számító régió értékeit kutatjuk fel és mutatjuk be olvasóinknak, megújult külsőben, új lendülettel.

Első lapszámunkban rögtön Vecsei H. Miklóssal olvashatnak nagyinterjút. A fiatal színművész – aki több szálon is kötődik Veszprémhez – korát meghazudtoló bölcsességgel beszél a színművészetről, sikerekről, kudarcokról és olyan felismeréseiről, amiből bárki töltekezhet lelkileg.

Hasonlóan mély gondolatok hangoznak el dr. Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával készült interjúban is, igaz, vele egy másik témakört boncolgatunk, miszerint mennyi ideje van még az emberiségnek fenntartani jelenlegi életformáját, ha ilyen ütemben éljük fel a nyersanyagokat, és van-e egyáltalán alternatívánk?

Magazinunk hasábjain elkalauzoljuk olvasóinkat a csopaki borvidékre is, ahol egyedülálló helyi kezdeményezésként néhány borász létrehozta a Csopaki kódexet, egy olyan minőségi ismérvet, aminek, ha egy bor a birtokában van, az egyszerű fogyasztó is biztos lehet benne, hogy egy különleges és helyspecifikus nedűt fogyaszt.

Ahogy olvasóink megszokhatták, most sem maradhatnak ki azok a helyben élő és tevékenykedő személyek, akik munkájukkal olyan értékeket teremtettek, amelyek hozzájárulnak Veszprém sokszínűségéhez és kreativitásához. Ilyen a Hubert Parketta példája, amely családi vállalkozásként egy pincéből indult, útközben túlélte a gazdasági válságot, megerősödött, most pedig a cégvezetésben éppen egy generációváltás izgalmait élik meg, amibe Sári Attila, ügyvezető vezeti be olvasóinkat.

De, ha már sikertörténet, az irodalom és a filmek világából is hozunk kettő kiemelkedő helyi szereplőt. A balatonfüredi Karády Anna a füredi lány regénysorozat szerzője csupán pár éve pártolt át a jogi világból az irodalomba, azóta pedig töretlen a sikere regényeivel.

Nagy Kálmán, fiatal herendi filmrendezőre is büszke lehet a térség, hiszen fiatal kora ellenére Az utca másik vége című kisfilmjével már elnyerte a berlini FIRST STEPS AWARD díját is.

Az első Life&Style magazin hasábjain, valamint a Vehir.hu portálon velük, valamint számos másik izgalmas történettel találkozhatnak majd, amihez jó szórakozást kívánunk.

vehir.hu

További cikkek

A „legősibb foglalkozás” fénykora Magyarországon
A „legősibb foglalkozás” fénykora Magyarországon
A legősibb foglalkozások közt tartják számon, ma már viszont illegalitásban űzik csak. Pedig a XIX. században, de még a XX. század első felében is virágzott ez a sikamlós iparág, aminek a bordélyházak adtak otthont. Többek közt Veszprémben is.
Dr. Gelencsér Andás: Nem kellett volna felgyorsítani a hajót!
Dr. Gelencsér Andás: Nem kellett volna felgyorsítani a hajót!
Egy felgyorsult tankerhajóban ül az emberiség, amit már nem lehet gyors irányváltásra kényszeríteni. Ezzel a képletes példával írta le dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora azt problémát, ami elsősorban a nyersanyagok belátható időn belüli kimerülésében keresendő. Ezzel együtt a rektor szerint a zöldtechnológia jelenlegi formájában vakvágányon van. Hogy ez mit jelent a valóságban és ő hogyan éli meg személyesen ezeket a visszafordíthatatlan folyamatokat, arról is kérdeztük.
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.
Az irodalom gyógyír lehet lelki nehézségeinkre is
Az irodalom gyógyír lehet lelki nehézségeinkre is
Miért olvasunk? Hogy fantasztikus univerzumokat fedezzünk fel, hogy elvándoroljunk a saját életünkből, de azért is, hogy magunkra találjunk a történetekben, és a felismerésben, hogy a problémánkkal nem vagyunk egyedül, gyógyírra leljünk. Nem véletlen, hogy az utóbbi években egyre többet hallani az irodalomterápiáról, mely már Veszprémben is elérhető.
Mindig nagyon személyesnek kell lennie a filmnek, amit készítek
Mindig nagyon személyesnek kell lennie a filmnek, amit készítek
Vannak, akik már egész kicsiként tudják, felnőttként mivel szeretnének foglalkozni, másoknál egy isteni szikra lobbantja be a szenvedély lángját, megint mások sokáig keresgélnek. A herendi Nagy Kálmán esete a második: lelkes és tehetséges amatőr kisfilmesként kezdte, majd Az utca másik vége című diplomafilmjével tavaly elnyerte a berlini FIRST STEPS AWARD Legjobb kisjátékfilm díját, mely kifejezetten a következő filmes generációra fókuszál német nyelvterületen, most pedig első nagyjátékfilmjére készül. De hogyan jutott el a blockbusterektől a társadalmilag érzékeny európai filmekig? Többek között erről is mesélt nekünk.