Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Alapkőletételek és beruházás átadók jellemezték Veszprémet márciusban

2022. április 1. 20:00
Átadták a Jendrassik-Venesz gigaberuházását, a Szakiparkot és a Digitális Húráruházat, elkezdődött 8-82-es összekötése, és megújul a vasútállomás környéke. Ez történt 2022 márciusában Veszprém

Éppen egy éve, hogy portálunk új cikksorozatot indított. Akkor megígértük, hogy minden hónap végén vagy a következő elején egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni. Lássuk hát 2022 márciusát!

Az e havi tartalomból: a márciusi híreink közt többek közt olvashatnak arról, hogy Veszprém hogyan segít az ukrán háború elől menekülők elszállásolásában, ahogy arról is, hogy mennyi beruházást adtak át, vagy tették le egy újnak az alapkövét - kis projektnek indult, végül szakképzési gigaberuházás lett a Jendrassik Veneszt Technikum beruházása. Ugyanilyen fontos, hogy az alapkőletéltel után egy évvel elkészült a Szakipark, ami egy olyan fejlesztés, amely nem csak a régióban, hanem országosan is egyedülálló. Márciusban jelentették be azt is, hogy év végére elkészül a 8-as és a 82-es összekötője, és hogy a vasútállomás környéke 2023-ig megújul.

A március nem csak az infrastruktúra-fejlesztésekről volt híres, hisz a választási kampány keretében városunkban fórumozott Gyurcsány Ferenc (DK) és Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) is. Ami pedig a sportot illeti: a Telekom Veszprém Párizsban győzte le a PSG-t, Rasovszky Kristóf úszó pedig megnyerte a 10 km-es Európa-kupa-sorozat idei első versenyét.

Elsőre ez lenne a lényeg, ám többek közt írtunk még a VeszprémFestről, és a Haszkovón megújuló kondiparkokról is.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Veszprém is segít az ukrán háború elől menekülők elszállásolásában
Porga Gyula polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze péntekre, melynek egy témája lesz: az orosz-ukrán háború következtében az Ukrajnából menekülő személyek lakhatási gondjainak sürgős megoldása.

 

Kapcsolódó cikk
Gyurcsánnyal fórumozott közösen Csonka Balázs Veszprémben
A volt miniszterelnök, a DK elnöke Csonka Balázzsal tartott közös választási fórumot Veszprémben kedd délután a Kossuth utcán. A felszólalásokban konkrétan Veszprémet érintő választási programpontok nem hangoztak el, de Gyurcsány Ferenc többször is Csonka Balázs támogatására buzdította a közönséget.

 

Kapcsolódó cikk
Kis projektnek indult, végül szakképzési gigaberuházás lett a Jendrassik Venesz Technikum felújítása
Elkészült a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum vadonatúj tanműhelye, de az intézmény egy új épületszárnnyal és a magas színvonalú oktatáshoz szükséges infrastruktúrával is gazdagodott. A fejlesztés azon kívül, hogy választ ad a helyi cégek munkaerő igényére, az országos szakképzési stratégia szempontjából is iránytűként szolgál. Immáron a szakképzésre is lehet úgy tekinteni, mint karrierívre.

 

Kapcsolódó cikk
Játszóterek és kondiparkok épülnek és újulnak meg a Haszkovón
Öt helyszínen, összesen 170 millió forint értékben valósulnak meg beruházások a Haszkovó lakótelepen. Játszóterek újulnak meg és jönnek létre, kondiparkokat telepítenek.

 

Kapcsolódó cikk
Fordulatos meccsen fontos győzelem
Legyőzte a vendég Berettyóújfalut a futsal NB I felsőházi rájátszásának szerdai meccsén, így életben tartotta bajnoki döntős álmait a Balaton Bútor FC Veszprém.

 

Kapcsolódó cikk
Negyven gólt dobott, harminckilencet kapott – nyert a Veszprém Párizsban
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata egy híján nyolcvangólos mérkőzésen múlta felül a házigazda francia PSG csapatát a BL-csoportkör utolsó fordulójában csütörtökön.

 

Kapcsolódó cikk
Idén is két veszprémi csapat lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében!
A Fejér-B.Á.L. Veszprém az idény legjobb teljesítményét nyújtva, hatalmas bravúrral 38-32-re legyőzte a vendég Tatabányát a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé.

 

Kapcsolódó cikk
1848 viszonyítási pont lett Veszprémben is
Az Aradi vértanúk emlékművénél is tartottak ünnepi megemlékezést kedden délután Veszprémben. Az itt elhangzott beszédben felidézték, hogy Veszprémben hogy zajlott az 1848-as szabadságharc.

 

Kapcsolódó cikk
Megalakult a Veszprémi Állatmenhely és Kompetencia Központot működtető kuratórium
A Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány a létesítmény napi működését koordinálja majd.

 

Kapcsolódó cikk
Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése
Már javában zajlik a 8-as és 82-es főutak összekötő szakaszának építése Veszprém keleti határában, amely 2022 év végére be is fejeződik. A Veszprém környéki útfejlesztési beruházások pedig kezdik kirajzolni azt a szisztematikus rendszert, amely teljesen átalakítja és számos ponton könnyebbé teszi majd a közlekedést a megyeszékhelyen belül és azt elkerülve is.

 

Kapcsolódó cikk
Digitális Húsáruház a jövő megoldásainak megismeréséért és megtanulásáért
Megnyitotta kapuit a belvárosban a régi húsáruház helyén az a digitális tudásközpont, ahol a technológia legújabb vívmányaival lehet majd megismerkedni: olyan eszközökkel és megoldásokkal, amelyek már most, vagy hamarosan a mindennapi élet részévé válnak. Az interaktivitásra építő központ a gyermekek digitális oktatása mellett az idősebb korosztály számára is segít felzárkózni a legújabb technológiák területén.

 

Kapcsolódó cikk
Új depóba költözik a Magyar Posta veszprémi logisztikai üzeme
A szentkirályszabadjai szellemváros szomszédságában megépülő depóba várhatóan a harmadik negyedévben költözhet be a jelenleg a vasútállomáson működő egység, az év végi megnövekvő csomagforgalmat már onnan irányítaná a vállalat.

 

Kapcsolódó cikk
Kocsis Máté: Ovádival nem csak Veszprém, hanem az ország is előre megy
Veszprémben tartott közös lakossági fórumot Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. A frakcióvezető kitért az ukrán háborúra is, valamint a közelgő választás valódi tétjére, amelyben véleménye szerint egészen egyszerű a döntés, ha szétnézünk az országban.

 

Kapcsolódó cikk
Elkészült a Szakipark, egy tipikus "veszprémies" álom
Az alapkőletétel után egy évvel elkészült Veszprém egyik olyan beruházása, amely nem csak a régióban, hanem országosan is egyedülálló, a megyeszékhelynek pedig olyan versenyelőnyt jelent a piacon, ami más városoknak nem adatik meg egyelőre. A Szakipark – Veszprémi Iparos Park kormányzati támogatásból a város, a helyi gazdasági szereplők és a szakképzés összefogásával jött létre.

 

Kapcsolódó cikk
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky győzött 10 kilométeren
A Balaton ÚK Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf nyerte a 10 kilométeres számot a nyíltvízi úszók Európa-kupa-sorozatának idei első versenyén, Eilatban.

 

Kapcsolódó cikk
A Telekom nyolcgólos előnnyel várhatja a Vardar elleni visszavágót
A Telekom Veszprém magabiztos, nyolcgólos diadalt aratott a Vardar Szkopje felett a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért rendezett idegenbeli, első felvonásán csütörtökön.

 

Kapcsolódó cikk
Három év szünet után ismét látogatható a balácai római kori villagazdaság
Kedd délután adták át a balácai római kori villagazdaság kétezer négyzetméteres védőtető-szerkezetét, mely teljesen befedi a 3-4. századot idéző belső tereket.

 

Kapcsolódó cikk
Megújul a vasútállomás és környéke 2023-ra
Megújul a vasútállomás épülete, bővítik a parkolót, újraaszfaltozzák az oda vezető utcát – a vasútállomás környékének fejlesztését jelentették be pénteken.

 

Kapcsolódó cikk
Jamie Winchester a VeszprémFest magyar húzóneve
Bejelentették a VeszprémFest magyar fellépőit szerda délután a Hangvillában.

 

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.